KNJIŽNICA

KONTAKT

E-naslov: is.jl1720909629-inu.1720909629tfrga1720909629@ceja1720909629b.ana1720909629job1720909629
Tel.: 01 251 04 12

ZAPOSLENI

Bojana Bajec, vodja knjižnice
Silva Bandelj, samostojna knjižničarka

URNIK KNJIŽNICE

Izposoja:
ponedeljek, torek, sreda in petek: 10.00–13.30
četrtek: zaprto

Knjižnica AGRFT je specialna visokošolska knjižnica za področja gledališča, radia, filma in televizije in njeno poslanstvo je zbiranje, obdelava in hranjenje gradiva za našteta umetnostna področja. Knjižnica je bila ustanovljena hkrati z akademijo in je od leta 1994 vključena v COBISS.

Pogoji izposoje so navedeni v Pravilniku Centra za teatrologijo in filmologijo.

Uporabniki knjižnice imajo dostop do spleta, lahko pa uporabljajo tudi priročno zbirko ter listajo po revijah in gledaliških listih. Knjižnica svojim članom omogoča tudi oddaljen dostop do podatkovnih zbirk NUK, IZUM in CTK.

KNJIŽNIČNO GRADIVO

V knjižnici so na razpolago knjižno gradivo ter tipkopisi, videotečno in fonotečno gradivo je na voljo v filmski dokumentaciji, ikonoteka  in preostalo gradivo pa v gledališki dokumentaciji.

KNJIGE

Knjižnica hrani obsežni fond strokovne literature, dramska dela v originalih in prevodih, fond pa sproti dopolnjuje tudi s knjigami, ki so v posredni povezavi z dejavnostjo akademije in ki jih študenti potrebujejo pri svojem študiju (psihologija, filozofija, glasba …).

SERIJSKE PUBLIKACIJE

Knjižnica je bogato založena s strokovnimi revijami, predvsem s področij filma in gledališča. Njihov popis in obseg sta razvidna iz urejenega kataloga.

DIPLOMSKA DELA

Knjižnica hrani diplomska dela diplomantov akademije in jih vpisuje v COBISS od leta 1996. Diplomska dela, nastala pred tem letom, se hranijo v arhivu. Izposoja diplomskih del ni mogoča razen s pisnim dovoljenjem avtorja.

GLEDALIŠKI LISTI

Knjižnica zbira gledališke liste že od svoje ustanovitve in tako hrani dokaj popolno zbirko gledaliških listov institucionalnih gledališč (SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, SLG Celje, SSG Trst, MGL Ljubljana, Prešernovo gledališče Kranj, PDG Nova Gorica, SMG Ljubljana), obeh opernih hiš ter nekaterih amaterskih gledališč. Gledaliških listov knjižnica ne izposoja, mogoče jih je brati samo v čitalnici.

TIPKOPISI

Knjižnica hrani tudi tipkopise, nekateri novejši so že v elektronski obliki.

Skip to content