UMETNINE IN RAZSTAVE AGRFT

E-razstava Partizansko gledališče
CTF je leta 2012 izvedel projekt digitalizacije arhivske zbirke Partizansko gledališče. Glavnina materiala za razstavo je izbor dokumentacije in negativov iz lastne zbirke (1943—1945), ki smo jo dopolnili z negativi iz zbirke v lasti Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Za celovitejši prikaz, pa smo ji dodali tudi druga AV gradiva. Projekt je nastal v okviru raziskovalnega programa Gledališke in medumetnostne raziskave in v sodelovanju avtorske skupine: Simona Ješelnik, Andreja Cafuta, dr. Blaž Lukan, Zaš Brezar (oblikovalec) in Miha Grum.
https://partizanskogledalisce.agrft.uni-lj.si/
Interpretacije likovnih del in dramskih besedil študentov AGRFT
Na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo smo s študenti drugega letnika Dramske igre in Gledališke režije v okviru vaj in delavnic pri predmetu Kostumografija in maska pod mentorstvom profesorice Janje Korun in docentke magistrice Tine Kolenik ustvarili interpretacije znamenitih likovnih umetnin iz svetovne in domače zakladnice.
Namen tovrstnih projektov je, da študenti raziščejo funkcionalne in kreativne potenciale kostumov v perspektivi razmišljanj o kompleksnih, pomensko večplastnih likovnih delih ali dramskih besedilih ali filmih.

Skip to content