Otvoritev fotografske razstave Filmska delavnica

V okviru filmske delavnice, ki v ustvarjalnem vzdušju poveže študente in učitelje prvostopenjskih študijskih programov UL AGRFT Film in televizija ter Dramska igra, študenti pod mentorskim vodstvom pripravijo in posnamejo igrane prizore iz znanih filmov ter poskusne prizore iz načrtovanih študijskih filmov. Delavnica, ki praviloma poteka v prvem tednu poletnega semestra, ko so študenti opravičeni vseh drugih študijskih obveznosti, da se lahko v celoti posvetijo nalogam na delavnici, v celoti simulira delo v profesionalnem okolju, tekom nje se izvajajo specifična predavanja ali krajše delavnice za manjše skupine študentov, k sodelovanju pa so vabljeni tudi zunanji strokovnjaki. Filmska delavnica se zaključi s projekcijo nastalih del, ki se v nadaljevanju poglobljeno analizirajo še pri matičnih predmetih.

Filmsko delavnico so leta 2006, ko je akademija domovala na Nazorjevi ulici 3 in ni premogla primernih studijskih in tehničnih virov, da bi lahko študenti v profesionalnih okoliščinah preizkušali svoje veščine, prvič organizirali člani Oddelka za film in televizijo v sodelovanju s člani Oddelka za gledališče in radio v Filmskem studiu Viba film Ljubljana. Ker se je izkazala za izjemno uspešno in koristno, se je z leti širila v številu sodelujočih in obsegu trajanja ter ob bolonjski prenovi dobila svoje mesto tudi v študijskih programih. Od leta 2021 poteka v prostorih UL AGRFT na Aškerčevi cesti 5.

Otvoritev fotografske razstave Filmska delavnica bo potekala v torek, 23. aprila, ob 17.15 v mini-galeriji pred Kinodvorano UL AGRFT (Aškerčeva 5). Avtorji reportažnih fotografij so doc. Klemen Dvornik, prof. Miran Zupanič, izr. prof. Simon Tanšek ter študentke in študenti prvega letnika smeri Filmsko in televizijsko snemanje prvostopenjskega programa Film in televizija: Andraž Boc, Ronja Matijevec Jerman, Katjuša Peterka in Jaša Recko.

Vljudno vabljeni!

Skip to content