Študenti na 26. Festivalu slovenskega filma

V Portorožu se te dni v drugo polovico preveša 26. Festival slovenskega filma, kjer so aktivno prisotni tudi študenti UL AGRFT in njihovi mentorji. V programu festivala se namreč predstavljajo najnovejši študijski filmi.

Dogajanje od prvega dneva spremlja ekipa Akademske televizije (AKTV), ki vsak dan skrbi za televizijske prenose v živo. Aktualne vsebine si lahko pogledate na spletni strani AKTV https://www.aktv.si/. V primeru, da ste prenos v živo zamudili, pa so vse oddaje dostopne v arhivu oddaj https://www.aktv.si/category/arhiv-oddaj-aktv/.

Na pobudo direktorja Festivala slovenskega filma Bojana Labovića je v četrtek, 5. oktobra, potekalo tudi 2. študentsko filmsko srečanje, kjer so se ponovno srečali študentke in študenti filmskih programov z Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (obe Univerza v Ljubljani) in Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici. Namen sproščenega dogodka je bila izmenjava ustvarjalnih izkušenj. Lani je dogodek pripravila UL AGRFT, letos je organizacijo prevzela Akademija umetnosti. Dogodka so se udeležili tudi profesorice in profesorji vseh treh umetniških akademij.

Več informacij o dogajanju na 26. Festivalu slovenskega filma lahko najdete na spletni strani festivala https://fsf.si/2023/.

Fotografije: Katja Goljat in Matjaž Rušt, FSF
Skip to content