SOOČIMO SE Z DISKRIMINACIJO – FACE DISCRIMINATION

Prvi sestanek EU projekta FACE DISCRIMINATION

Zagovornik načela enakosti je skupaj z Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (AGRFT), Skupnostjo občin Slovenije (SOS) in Fundacijo Prizma pridobil evropska sredstva za dodatno in usmerjeno osveščanje o diskriminaciji. V dveletnem projektu Soočimo se z diskriminacijo bodo partnerji na inovativen način približali načela enake obravnave in enakih možnosti širši javnosti, posebno skrb pa namenili tudi varstvu pred diskriminacijo na ravni lokalne javne uprave.

V prostorih AGRFT je potekalo prvo srečanje usmerjevalnega odbora projekta Soočimo se z diskriminacijo, s čimer so partnerji v projektu uradno začeli aktivnosti za izvedbo zastavljenih nalog.

V dveletnem obdobju bodo Zagovornik načela enakosti kot vodilni partner projekta, UL AGRFT, SOS in Prizma opravili raziskavo o zaznavanju diskriminacije in pripravili različna gradiva in umetniška dela za osveščanje o diskriminaciji. Cilj je tudi izvedba izobraževanj o diskriminaciji za uslužbence lokalne samouprave, ki bodo kot promotorji enakosti v praksi uveljavljali ustrezne načine obravnave strank.

Izvajalci so sredstva za izvedbo projekta pridobili iz Programa EU za državljane, enakost, pravice in vrednote.

Prvi sestanek EU projekta FACE DISCRIMINATION
Skip to content