Ciklus KINOFILM - Vabilo na projekcijo dokumentarnega filma Žica

ŽICA V KINU AKADEMIJA
sreda, 15. junija 2022, ob 17.00
Kinodvorana AGRFT
Aškerčeva cesta 5, Ljubljana

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Spoštovani,

pred začetkom Festivala migrantskega filma vas v sredo, 15. junija 2022, ob 17.00 vabiva na projekcijo dokumentarnega filma Žica. V njem je hrvaška režiserka Tiha K. Gudac dokumentirala posledice, ki jih je lokalnemu okolju prinesla postavitev tehničnih ovir na slovensko-hrvaški meji ob Kolpi.

Na festivalu ZagrebDox je film leta 2021 prejel nagrado FIPRESCI. Žirija je v svoji utemeljitvi zapisala: »Skozi intimni pogled na človeška življenja ob prelepi, vendar kontroverzni meji se film skozi lokalno perspektivo ukvarja z zapletenimi in vznemirljivimi vprašanji o globalni begunski krizi.«

V pogovoru po projekciji, ki ga bo moderirala Petra Meterc, bodo sodelovale režiserka Tiha K. Gudac, predstavnica Regionalnega predstavništva UNHCR za Srednjo Evropo Romana Zidar in vodja Festivala migrantskega filma Marina Uzelac. Pogovor bomo prenašali na spletni strani Akademske televizije, kjer bo kasneje dosegljiv tudi posnetek pogovora.

Število sedežev je omejeno, zato vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najpozneje do ponedeljka, 13. junija, do 12.00 na naslov kino@agrft.uni-lj.si.

Projekcijo organiziramo v ciklu Kinofilm s finančno pomočjo Sveta za umetnost Univerze v Ljubljani.

Marina Uzelac
vodja Festivala migrantskega filma
Slovenska filantropija
 
prof. Miran Zupanič
predstojnik Katedre za filmsko režijo
UL AGRFT