Hočem osvojiti svet 2.1 – Igralka na prepihu kultur

Hočem osvojiti svet 2.1 – Igralka na prepihu kultur

Dogodek v spomin na dr. Barbaro Sušec Michieli (1967–2011)
1. 10. 2021, UL AGRFT, Aškerčeva 5
-------------------------------------------------------------

Ob desetletnici smrti dr. Barbare Sušec Michieli, teatrologinje in profesorice zgodovine gledališča na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, bomo počastili spomin na našo kolegico in njeno delo z dogodkom Hočem osvojiti svet 2.1 – Igralka na prepihu kultur. Med številnimi temami, s katerimi se je ukvarjala, smo za izhodišče enodnevnega dogodka izbrali njeno raziskovanje življenja in dela igralcev in igralk v začetku 20. stoletja, zlasti znamenite igralke Marije Vere. Znanstvenoraziskovalno delo dr. Barbare Sušec Michieli ne omogoča le večplastnega vpogleda v življenje in delo igralk izpred sto in več let, temveč ponuja tudi spodbudne in inovativne nastavke za premislek o položaju gledaliških ustvarjalk danes, v začetku 21. stoletja, zlasti tistih, ki so presegle ozke nacionalne okvire.

Dogodek, ki so ga idejno zasnovali Maja Weiss, dr. Maja Šorli in dr. Aldo Milohnić, skupaj organiziramo Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, festival Mesto žensk in Zavod Maja Weiss, v programu pa sodelujejo dr. Bojana Kunst, dr. Jan Lazardzig, Ivanka Mežan, Nataša Burger, Jette Ostan Vejrup, Neda Rusjan Bric, Katarina Stegnar ter študentke in študent UL AGRFT Manca Lipoglavšek, Jure Srdinšek, Urša Majcen, Mojka Končar, Lucija Ostan Vejrup, Ajda Pirtovšek in Ajda Kostevc.

Zgodil se bo 1. oktobra 2021 z začetkom ob 10. uri v novi stavbi AGRFT na Aškerčevi cesti 5 (kinodvorana, pritličje) v okviru letošnjega festivala Mesto žensk.

Več o dogodku in podrobnejši urnik programa najdete v programskem listu na spletni strani UL AGRFT in v spletnem katalogu festivala Mesto žensk.

Zaradi epidemioloških razmer je za vstop v prostore UL AGRFT zahtevan PCT-pogoj (prosimo, da imate s seboj potrdilo), obvezna je tudi zaščitna obrazna maska. Vstop v kinodvorano bo možen do zapolnitve prostih sedežev.

Izvedbo dogodka sta podprla Svet za umetnost Univerze v Ljubljani in Ustvarjalna Evropa (v okviru projekta Bepart), izdelavo programskega lista pa Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS (v okviru raziskovalnega programa Gledališke in medumetnostne raziskave P6-0376).